برخی از شرکتها تمام وظایف منابع انسانی خود خودشان انجام می دهند، در حالی که برخی دیگر به خاطر برخی نکات، برخی وظایف را برون سپاری میکنند. صرف نظر از اینکه آنها در داخل انجام میشود و یا برون سپاری شده اند، یک مشاوره منابع انسانی یک دارایی جدایی ناپذیر برای هر تیم منابع انسانی است. با قرار گرفتن فرد مناسب، این موقعیت میتواند چشمهای از تجربه و مجموعه مهارتهای متنوع را به ارمغان بیاورد تا از اجرای روان هر روزه هر کسبوکاری اطمینان حاصل کند.
مشاوره منابع انسانی چیست؟
مشاوره منابع انسانی، به کسب و کارها مشاوره و راهنمایی می دهد و اطمینان می دهد که سرمایه انسانی سازمان در خدمت بهترین منافع شرکت است. با ایجاد و پیادهسازی استراتژیهای منابع انسانی سفارشی، آنها تلاش میکنند تا اطمینان حاصل کنند که سازمان به طور مؤثر از پرسنل خود برای دستیابی به اهداف خود استفاده میکند.
مشاوران منابع انسانی
به فعالیتهایی که در این بخش انجام میشود توجه میکنند. هدف آنها شناسایی مسائل یا زمینه های بهبود و متعاقبا اجرای استراتژی های مناسب است.
مشاوران معمولاً به عنوان ارائه دهندگان خارجی عمل می کنند و به دلایل خاص به طور متناوب استخدام می شوند. برای مثال، اگر در حال ایجاد تغییرات ساختاری در فرهنگ شرکت یا سازمان هستید.
اگرچه حوزه مشاوره منابع انسانی و مشاوران این حوزه ذاتاً همه کاره هستند، اما هدف اصلی آنها کمک به بخش مدیریت و ارائه پروژه ها و ایجاد سیاست های جدید است. در نهایت، نقش آنها بهبود کارایی، بهره وری و ارتباطات است.
به طور کلی مشاوره منابع انسانی در چهار حوزه فعالیت می کنند:
برنامه ریزی مشاوره منابع انسانی:
طراحی و اجرای برنامه های منابع انسانی عمومی یا پروژه های خاص یا پیشنهادات منطقه، از جمله اهداف و نقشه استراتژی.
فرآیندهای مشاوره منابع انسانی: ایجاد پروتکل ها و مواد مرتبط برای اجرای برنامه های جدید.
سیاست های مشاوره منابع انسانی:
قوانین یا دستورالعمل های کلی برای بخش یا سازمان برای استانداردسازی فرآیندها.
شیوه های مشاوره منابع انسانی:
بهترین شیوه های دپارتمان را در مورد وظایف خاص تعریف کنید.
بیشتر بدانید: پیاده سازی و اجرای ارزیابی عملکرد سازمانی
نقش مشاور منابع انسانی
بر خلاف مدیر منابع انسانی که به صورت داخلی استخدام می شوند، مشاور منابع انسانی اغلب به صورت قراردادی از بیرون از سازمان مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، مشاوره منابع انسانی فرصت های بیشتری برای کار با شرکت ها در صنایع و زمینه های مختلف نسبت به سایر متخصصان منابع انسانی مانند مدیران منابع انسانی دارند. چنین تجربهای به مشاوران منابع انسانی کمک میکند تا پاداش بهتری داشته باشند و شغلی موفقتر داشته باشند.
انگیزه اصلی برای به کارگیری مشاور منابع انسانی، اثربخشی مالی این کار است. یک سازمان هزینه کمتری را صرف به کارگیری مشاور منابع انسانی می کند تا اینکه یک متخصص یا مدیر منابع انسانی تمام وقت را استخدام نماید.
مسئولیت های مشاور منابع انسانی
مشاوران منابع انسانی حلال مشکلات هستند. از این رو، شرکت ها از یک مشاور انتظار دارند که در مورد مدیریت، رویه های استخدام و سایر مسائل مربوط به منابع انسانی که نیاز به حل در کوتاه مدت دارند، به آنها مشاوره دهد. با این وجود، آنها همچنین به شرکت ها در زمینه ایجاد قابلیت های موثر منابع انسانی بلندمدت نیز، مشاوره می دهند.
برخلاف یک مدیر منابع انسانی، که اغلب بر استخدام منابع یا نقش های اداری تمرکز می کند، مشاور منابع انسانی توانایی تغییر و پیاده سازی راه حل ها را در بخش های مختلف منابع انسانی دارد. بنابراین، کارفرمایان از مشاور منابع انسانی انتظار دارند که راه حل هایی را برای هر چیزی، از ارائه آموزش و پشتیبانی کارکنان گرفته تا ایجاد یک سیستم حقوق و دستمزد کارآمد، ایجاد کنند.
کسب و کارها همچنین به دنبال مشاوران منابع انسانی هستند تا به آنها در اهداف بلندمدت تجاری کمک کنند. این نیاز شامل طراحی برنامه های گسترده یا جمع آوری داده ها برای بررسی یک موضوع خاص است.
برخی از متداول ترین مسئولیت ها و وظایف مشاور منابع انسانی عبارتند از:
یک برنامه اشتغال ایجاد کنید و به تیم منابع انسانی در اجرای برنامه های شغلی جدید کمک کنید.
ایجاد و اجرای طرح های تحقیق و نظرسنجی برای مشخص کردن مسائل اساسی.
ارائه مشاوره در مورد مدیریت کارکنان و مدیریت عمومی.
انطباق شرکت با قوانین و مقررات را ارزیابی کنید.
برنامه ای برای انطباق با شیوه های کارآمد منابع انسانی ایجاد کنید.
مشاوره در مورد فناوری منابع انسانی مناسب بسته به جایگاه تجاری.
بیشتر بدانید: طراحی و اجرای کانون ارزیابی مدیران
مشاوره منابع انسانی در یک نگاه
شرکتها یک مشاوره منابع انسانی بیرونی را به کار می گیرند تا از تواناییهای با تجربه و دیدگاه و منابع انسانی خود بهره ببرند. بنابراین، تعجب آور نیست که اکثر مشتریان مشاوران منابع انسانی یا استارت آپ هایی هستند که می خواهند یک بخش منابع انسانی با کیفیت ایجاد کنند یا شرکت هایی که به دنبال رویکردی جدید برای منابع انسانی هستند. یک مشاور منابع انسانی ماهر می تواند به دستیابی موثرتر به چنین اهداف متنوعی کمک کند و بسیاری از مشتریان تجاری در نهایت به شرکای بلندمدت آنها تبدیل می شوند.
مسئولیت های نقش مشاوره منابع انسانی در شرکت ها و صنایع متفاوت به نظر می رسد. شما می توانید در موارد استفاده از منابع انسانی در یک بخش خاص تخصص داشته باشید یا تجربیات مختلفی را در زمینه کار در صنایع مختلف به دست آورید. صرف نظر از این، این یک نقش حیاتی است و برای تبدیل شدن به یک مشاور منابع انسانی ماهر، باید به تخصص فنی قابل توجه و پیشینه حرفه ای گسترده دست پیدا کنید.
اگر در منابع انسانی تازه کار هستید و به دنبال وارد شدن به سمت مشاور منابع انسانی هستید، توصیه می کنیم در دوره های گواهینامه منابع انسانی شرکت کنید، جایی که می آموزید چگونه مهارت خود را در منابع انسانی ایجاد کنید، شبکه منابع انسانی خود را بسازید، و یک رزومه عالی HR بسازید. و تجربه قابل توجهی برای دستیابی به نقش مشاور منابع انسانی چشمگیر کسب کنید.